Ferie og lejligheder

Regler og Lovgivning for Fyrværkeri i Danmark

Nytårsaften er en festlig tid fyldt med smukke farver, larmende lyde og fyrværkeri i hele landet. Men med den sjove fest kommer også sikkerhedstiltag, og det er vigtigt, at alle ved, hvad regler og lovgivningsmæssige krav der er, før de køber og anvender fyrværkeri. I denne blog vil vi se nærmere på regler og lovkrav, som de danske myndigheder har indført for at sikre en tryg, underholdende og sikker nytårsaften.

Lad os begynde med reglerne for køb af fyrværkeri, som blev strammet op i 2017. Nu er det kun lovligt at købe fyrværkeri fra den 15. december til den 31. december og kun fra certificerede forhandlere (Se https://www.krudtteltet.dk/). Du skal være over 18 år for at købe fyrværkeri, og du skal vise gyldigt ID, som kan bevise din alder. Det er også vigtigt at huske, at du ikke må sælge fyrværkeri videre, da det kan være farligt.

En anden regel, som er blevet indført for at sikre, at alle bruger fyrværkeriet korrekt og sikkert, er, at det ikke er tilladt at bruge fyrværkeri i Danmark uden for de officielle datoer. Den 31. december må du kun bruge fyrværkeri fra klokken 18:00 til 02:00 om morgenen. På de øvrige dage i december og resten af året må fyrværkeri kun bruges af professionelle med tilladelse og godkendelse.

Det er også vigtigt at være opmærksom på sikkerhedsreglerne, når du bruger fyrværkeri. Følg altid brugsanvisningen på hvert stykke fyrværkeri, og lyt til de råd, som forhandleren giver. Tænd ikke flere stykker fyrværkeri på samme tid eller forsøg at genantænde fyrværkeri, der ikke tænder første gang. Brug altid sikkerhedsbriller og vær opmærksom på omgivelserne og andre mennesker. Fyrværkeri skal altid opbevares på en tør, kølig og sikker plads for at undgå nedbrydning eller termisk påvirkning.

Endelig er det vigtigt, at alle gør opmærksom på, hvis nogen ser ud til at misbruge fyrværkeriet eller ikke følger sikkerhedsreglerne ordentligt. Hvis du observerer nogen, som ikke bruger fyrværkeri sikkert, skal du kontakte politiet øjeblikkeligt.

Vis mere
Back to top button
Close