Biler og sjov

Alt du behøver at vide om teknisk kontrol for bilimport i Danmark 

Er du på udkig efter at importere en bil til Danmark? Hvis ja, skal du være opmærksom på kravet om, at alle importerede biler skal gennemgå en teknisk kontrol. Dette er et vigtigt skridt, der skal tages, før din bil kan registreres og bruges på de danske veje. Lad os tage et kig på, hvad det indebærer. 

Hvad er en teknisk kontrol? 

En teknisk kontrol, har til formål at sikre, at det køretøj, der importeres, opfylder de standarder, der er nødvendige for sikker kørsel på de danske veje. Prøven omfatter komponenter som bremser, affjedring og styresystem, lygter, speedometer, dæk, vinduer og forruder, udstødningssystem, brændstofsystem og karrosseri/chassis. 

Hvordan fungerer det? 

Det første skridt i processen er at udfylde en ansøgningsformular, som indeholder oplysninger om bilens model, mærke, motorstørrelse osv. samt oplysninger om dens ejer. Når den er udfyldt og indsendt, bør det ikke tage mere end to uger, før ansøgningen er behandlet af transport- og infrastrukturministeriets køretøjsinspektionstjeneste (VOS). Når den er godkendt, får du besked om et tidspunkt og et sted, hvor din bil skal inspiceres.  

Selve selve teknisk kontrol tager normalt omkring 30-45 minutter, afhængigt af hvilken type køretøj der skal kontrolleres. I løbet af denne tid vil en inspektør gennemgå hver enkelt komponent af køretøjet i detaljer og tildele enten en godkendt eller ikke godkendt karakter på grundlag af sine resultater. Alle områder, der anses for usikre eller ikke opfylder de krævede danske standarder, skal behandles, før registreringen kan begynde. Hvis alt godkendes ved inspektionen, modtager du et synsattest fra VOS, som du skal fremvise i din lokale kommune, når du registrerer dit køretøj i Danmark.  

Læs mere på Holgersen bilsyn.

Vis mere
Back to top button
Close