Ferie og lejligheder

10 overraskende fakta om Tyskland

Tyskland er et land med en lang og kompliceret historie. Det er et land af kontraster, hvor modernitet og tradition ligger side om side. Det er også et land med fascinerende fakta og statistikker. Her er 10 ting, du måske ikke vidste om Tyskland.

1. Tyskland har en befolkning på ca. 82 millioner mennesker. Det gør det til det mest folkerige land i Den Europæiske Union.

2. Tysklands officielle navn er “Forbundsrepublikken Tyskland”

3. Tysk er det officielle sprog i Tyskland. Der findes dog også regionale mindretalssprog, herunder sorbisk, romani og dansk.

4. Tyskland dækker et areal på 357 386 386 kvadratkilometer. Det gør det til det 61. største land i verden.

5. Berlin er den største by i Tyskland med en befolkning på 3,5 millioner mennesker.

6. Hamborg er den næststørste by i Tyskland med et indbyggertal på 1,8 millioner mennesker.

7 .Tyskland har 16 delstater, og disse varierer meget med hensyn til størrelse og befolkningstæthed

8 .Det højeste bjerg i Tyskland er Zugspitze, som når 2.962 meter over havets overflade!

9 .Tyskland har fælles grænser med ni andre lande: Tyskland grænser op til ni andre lande: Danmark, Polen, Tjekkiet, Østrig, Schweiz, Frankrig, Luxembourg, Belgien og Nederlandene

10 .Tyskland har et ekstremt varierende klima, alt efter hvilken del af landet du befinder dig i. I nord er der en tendens til at være køligt med milde somre, mens syd har varme somre og kolde vintre!

Tyskland er et stort og varieret land med en lang og kompliceret historie. Det er et land af kontraster, hvor modernitet og traditioner ligger side om side. Det er også fyldt med fascinerende fakta og statistikker!

Vis mere
Back to top button
Close